Klicka på bilderna för att se dem i sin helhet.

Ulf Onsberg, BG Karlsson, Calle Widell och Christer Bording

Ulf Onsberg – Blandteknik
Född 1932
Separatutställningar bl.a. Hammer Galeries, New York, Hoker Gallery, Miami, Galerie Cometer, Hamburg.
Ulf Onsbergs måleri kännetecknas av “ljuset” I måleriet som ”kommer inifrån”, som konstkriktiker Britt Montigny skrev i en recension vid en utställning på galleri Källan Skanör. ”Ljussprängningar” var ett annat ord i samma recension.

BG Karlsson – Olja
Född 1954
Bor med sina katter i ett litet torp utanför Lagan.
Fick sin första duk av sin mor vid tolv års ålder.
Hade sin första utställning 1976.
1992 blev han uppmärksammad i Smålandsnytt i samband med sin debututställning som heltidskonstnär.
1993 blev han utsedd av tidningen Expressen att representera konstnärerna i Sverige i en artikelserie som hette ”De hängivna”.

Calle Widell – Skulptör
Carl-Betil Widell har utbildat sig till konditor. Han har sedan konstutbildat sig för skulptören Tove Persson i Malmö 1950-54 och 1960-64,Tage Nilsson i Karlskrona och Jules Schyl 1962-68.Hans yrkesutövning i konditoribranschen har satt sina spår i konstverken, vilka omfattar gränsöverskridande verk i bland annat brons och marsipan. En del av de senare visas i Marsipanmuseet i staden Ozd i Ungern.Carl-Bertil Widell har skapat bronsskulpturen Kanotisten på Malmöhusvägen i Malmö, nära Malmö Kanotklubb i Malmö. Han har mottagit Malmö stads hederstecken. I december 2006 tillverkade han ett helt julbord i marsipan för Katrinetorp i Malmö.

Christer Bording – Skulptör

Född 1948. Bosatt i Boalt, norra Skåne, Sverige. Där han också har sin ateljé.
Den grundläggande kärleken till det svarta guldet, diabasen, föddes under 1970-talet. Då arbetade han inom den tunga stenidustrin och fann en livskamrat i diabasen. Jag vill närmast likna det vid ett livslångt kärleksförhållande. På så sätt lärde sig Christer Bording hantverket från grunden: att bemästra den hårda och täta bergarten. Över randen. Bortom bergen.

Nu ville han också lära sig den svåra konsten att tämja och forma magman som trängt genom jordskorpan och stelnat. Efter år, månader, dagar, timmar, minuter och sekunder med den vränga bergarten är han nu diabasens Herre. Det är Christer Bording som bestämmer. Inte diabasen.

Det har resulterat i otaliga offentliga skulpturer, både inom som utom landets gränser, tex i Milano, Italien,” Gränslös sorg ” vid Linateflygplatsen.
Ett hedersuppdrag efter den fasansfulla flyolyckan med över 100 döda människor år 2001. Replik av monumentet i Milano överlämnades till Påven vid anhörigföreningens audiens hösten 2003.

Christer bording har också varit representerad vid en mängd utställningar, tex vid biennalen i Florens, Italien. År 2011 fick han 4:e pris för skulpturen ”Livsvandringen” vid biennalen. På plats fanns 600 deltagare från 70 länder med sina verk. Framgången vid biennalen i Florens, blev hans internationella genombrott.