Klicka på bilderna för att se dem i sin helhet.

Glaskonstnär – gravör – formgivare – målare

Jim Johnsson började som glasgravörelev på Strömbergshyttans glasbruk 1970, där han bland annat fick förtroendet att gravera en fantastisk glasskål med Amerikas alla delstatsblommor. Skålen var av gigantiska mått, 60 cm i diameter. Den levererades till Vita Huset i Washington.

Jim var rekordhållare i Guinness Rekordbok 1992 och 1999 som skapare av världens största graverade glaskonstverk.

År 2007 startade Jim ett intressant samarbete med en av världens ledande virusforskare Mohammed Homman, som också äger och leder forskning och analysföretaget Vironova AB. I detta samarbete som de kallar VirusArt skapar Jim fantasifullt konstglas i form av virusskulpturer och vaser.

Nobeldagen 2008 var Jim och virusforskaren M. Homman inbjudna till Nyhetsmorgon TV4 som ville visa upp Jims virus i form av konstglas, samtidigt som Jim och Mohammed skulle berätta om deras ovanliga samarbete.
Anledningen till detta besök på Nyhetsmorgon TV4 var också att tre (3) virusforskare fick Nobelpriset i medicin detta år.

Teckning och målning har Jim sysslat med sedan barnsben eftersom det är grunden för allt annat arbete med gravyr och formgivning inom konstglas.

– När det gäller mitt måleri jobbar jag på samma sätt som med mitt konstglas och skapar ofta vad jag för stunden känner. Denna form av växelbruk mellan mitt konstglas och måleri passar mig väldigt bra eftersom jag inte vill fastna i ett speciellt fack, då behåller jag glädjen och passionen i mitt skapande. PÅ denna utställning visar Jim även några skulpturer i granit och diabas.
Jim har en stor internationell kundkrets.

Källan Skanör har fått förtroendet att visa och sälja Jims målningar och unika glaskonst.